Udgivet i Alle artikler

10 tips til få den bedste familieferie

Af Gardasøen.dk

At tage på ferie med sin familie er en ekstrem vigtig ting for mange. Det er for mange en måde at skabe værdi, gode minder og godt sammenhold i familien. Noget at samles om og noget at glæde sig til. Det kan dog blive en dyr fornøjelse med ferie for hele familien, men er alligevel noget som mange mener bør prioriteres. Det kan selvfølgelig gøres for flere forskellige måder. Det er under alle omstændigheder vigtigt, at det bliver en god ferie, så her følger lidt råd til at det kan blive den bedste famileferie.

Hold styr på budgettet

Udgifter til en familieferie kan hurtigt blive en meget dyr post. Og at bruge for mange penge i forhold til forventningerne, kan skabe dårlig en virkelig stemning på en ferie. Derfor er det en god ting at både lave et budget, og også holde styr på forbruget undervejs på ferien. Altså skriv ned, hvad der kan bruges på hver enkelt post, og sørg for løbende at opdatere jeres forbrug i budgettet, så tingene ikke løber løbsk, og den dårlige stemning opstår. Føles budgettet har alle mere overskud til at nyde jeres fælles oplevelser.

Men nyd det

Men selvfølgelig skal en familieferie ikke kun gå op i at begrænse jeres pengeforbrug og dermed jeres glæde ved ferien. Hvis budgettet bliver for småt, og der ikke bliver råd til at spise godt eller have nogle sjove oplevelser, så er det en mulighed, at tage et lån, og så evt. arbejde ekstra hårdt og tjene ekstra penge, når I er tilbage fra ferien.

Det er dumt at sige nej til noget, der vil være godt for hele familien, og som vil være noget, der skaber gode minder blandt familiemedlemmerne. Derfor er det en mulighed at tage et lån (du kan se nogle eksempler på lån her), så ferien virkelig kan nydes. Men selvfølgelig skal du ikke låne mere end du ved, at du har råd til at betale tilbage, når I er tilbage efter ferien.

Vær rummelig

Det burde jo være en selvfølgelig i alt hvad man foretager sig. Man skal være rummelig for andres behov og måde at agere på. For vi er alle forskellige menneske og handler og tænker forskelligt. Men på en familieferie er det netop ekstra vigtigt, at være rummelig, og være opmærksom på andres behov. For der skal være plads til alle i en familie, og skal ferien blive god, så skal alle have en følelse at der er plads til dem og at de bliver hørt. Og de bør jo være naturligt at være rummelig overfor sin egen familie.

Find løsninger

Er der først opstået konflikter i familien, så kan det virkelig være svært, at komme tilbage og få genoprettet den gode stemning. Derfor kan det være ekstremt gavnligt at være løsningsorienteret i stedet for at dyrke en opstået konflikt. Altså sørg for at komme videre efter der evt. er opstået en udfordring i familie, blive gode venner igen, få løst det der er opstået, og så få nogle gode feriedage sammen.

Find det rette overnatningssted

Ofte er der forskellige behov blandt familemedlemmerne for det sted, hvor I skal holde jeres ferie. Nogle har behov for meget plads, noget for en swimming pool og andre har andre behov. Derfor er det en god ide, at forsøge at finde et hotel eller andet overnatningssted, der kan opfylde alle behov. Altså undersøg markedet, og tal om behov og muligheder. Hvis alle føler sig hørt, så er de fleste også villige til at gå på kompromis. Og det er oftest muligt, at finde det perfekte sted til den gode familieferie. Det kræver måske blot lidt ekstra planlægning.

Vælg den rette ferieform

Som skrevet er vi alle forskellige. Og vi har alle også en forskellig holdning til, hvad der er den bedste ferie. Skal det være solferie, en aktiv ferie, en sommerhusferie eller en kulturferie. Eller måske noget helt fjerde. Eller det kan være et kompromis med plads til flere ting. Igen er det en god ide at alle bliver hørt, og føler sig hørt. Så kan folk nemlig ofte også være villige til at gå på kompromis.

Sørg for aktiviteter til børnene

Børn kan godt lide oplevelser og spændende ting at lave. Derfor er det en god ide at planlægge nogle gode aktiviteter for de yngste i familien på forhold. Dermed er der ro på den front, og noget at glæde sig til. Der kan nemlig også opstå rastløshed, hvis børnene ikke hvad hvad der skal ske de kommende dage. Få italesat de gode oplevelser, så er chancen for at de netop bliver gode meget bedre.

En tur til stranden

Børn kan fylde meget i et sommerhus eller i en ferielejlighed. De skal jo gerne ud i luften og bruge deres energi. Så kan de nemlig også sove bedre om aftenen. Derfor er en tur til stranden altid en god ide. Det kræver energi at bade og lege i sandet dagen lang. Og så er det selvfølgelig sjovt at gøre det. Aftenen bliver mere afbalanceret og hyggelig efter en hel dag med sand og vand. Og skinner solen, så er alt bare generelt bedre sådan en dag.

Vær i det rette land

Der er forskel på lande at rejse i. Nogle lande er mere gearet til børn og unge end andre. Så igen undersøg jeres behov under rejsen inden I beslutter jer for hvilket land I skal besøge. Lav lidt research på mulighederne i de enkelte lande. Og forsøg at være enige om hvilket klima, som I gerne vil holde ferie i. For der er forskel på om familieferien skal være i et varmt land i Sydeuropa eller måske i det kolde Nordeuropa. Men der findes også en gylden mellemvej.

Danmark er også en mulighed

Mange rejser til udlandet, specielt, når det handler om sommerferie. Men det er langt fra den eneste mulighed for familieferien. Der er rigtig mange muligheder i Danmark. Og det kan sagtens være en god ide, at samle familien om at opleve Danmark, og måske ovenikøbet lavet det til et fælles projekt, at blive klogere på dansk kultur og den danske historie. Der er, selvsagt, enorm mange steder i Danmark, der er værd at besøge, og som kan gøre alle i familien klogere på Danmark. Igen kommer I rigtigt langt med lidt research.

Gør ferien tryg

Er der små børn med på familieferien, så er det for mange vigtigt, at det bliver en ferie med tryghed. Derfor er det oplagt at gennemtænke, hvad der kan gøre ferien tryg for alle. Det kan både være en økonomisk tryghed, tryghed i forhold til at kunne få hjælp, hvis uheldet er ude, men også at kunne føle sig tryg på det sted, hvor I opholder jer.

Nogen hoteller eller andre overnatningsteder fremstår bare mere trygt. Børn der er trygge får en bedre ferie. Og når børnene har det godt, er det også lettere for de voksne at slappe af og nyde familieferien.