Kan man flyve til Gardasøen? Sådan kommer du nemmest til Gardasøen med fly

Kan man flyve til Gardasøen?

Det helt korte svar er – ja det kan man godt. Enten direkte til Milano eller Venedig, hvorfra der er 2 timers bilkørsel, eller til Verona som er 20 minutter væk og hvorfra der går bus.

Verona kræver dog mellemlanding da ingen fly fra Danmark flyver direkte.

Hvordan kommer man nemmest til Gardasøen med fly?

Der er 3 lufthavne tæt på Gardasøen:

  • Venedig. Ligger ca. 2 timers kørsel fra Gardasøen. Oftest lidt dyrere flyafgang.
  • Milano. Ligger ca. 2 timers kørsel fra Gardasøen. Tit billige flyafgange
  • Verona. Ligger ca. 20 minutter fra Gardasøen. Ingen direkte fly fra Danmark, så kræver mellemlanding

Hvis du ikke har noget imod en mellemlanding er det altså nemmest at tage flyet til Verona med en mellemlanding i f.eks. London (lidt en omvej, men tit billigere billetter), München, Frankfurt eller Bologna – eller hvilken som helst lufthavn hvor det er muligt at få billige flybilletter til.

Vil du gerne flyve direkte kan du flyve til enten Milano eller Venedig, alt efter hvor det er muligt at få billige billetter, og hvordan det passer med dine øvrige ferieplaner.

For at finde de bedste flybilletter til Gardasøen, eller måske en pakkerejse, kan du kigge på nogle af de mange rejsesøgemaskiner som Momondo, Rejsetilbud.dk, Skyscanner, Solfaktor, Spies m.fl.

Andre måder at komme til Gardasøen

Mange vælger at køre til Gardasøen. Det er en lang tur. Turen kan gøres mere behagelig hvis man indlægger mange pauser og måske tager en overnatning undervejs. Fordelen ved at køre selv er naturligvis at man har sin bil med sig når man når frem.

Alternativt kan man rejse med tog. Der går ikke et direkte tog, men det er også en del af en togrejse at skifte tog og at gøre stop undervejs. Planlægger man turen godt kan man have flere stop undervejs til at spise frokost, nyde en gåtur i en park, eller en overnatning i en fremmed storby.

At flyve handler om at komme hurtigt frem. En togtur kan være en del af selve rejsen og gøres til en lige så stor oplevelse som selve Gardasøen.

Der er også stadig flere busrejser som går til Gardasøen. De fleste af dem tillader dog ikke stop af ret lang varighed, under vejs. Du kan også vælge selv at planlægge din busrejse og selv bestemme dine stop og deres længde, under vejs.

At vælge rejseform

Hvilken rejseform du vælger kan afhænge af to ting. Tid og pris. Har du kun en lille uge og vil du gerne bare slappe af ved Gardasøen er fly det oplagte valg.

Har du lift mere tid og vil du gerne spare lidt på pengene er tog og bus helt klare valg. Bussen er det absolut billigste du kan finde og hvis du planlægger den selv, kan det gøres endnu billigere.

Gardasøen og de skønne omgivelser – Udforsk områderne omkring Gardasøen

Uanset om du er i bil, har lejet en bil, eller skal tage bussen, så er der mange skønne ture at tage på, hele vejen rundt om Gardasøen. Tag ud i de små landsbyer og oplev en ægte italiensk hverdag. Tager du til de helt små landsbyer skal du huske madpakken, det er nemlig ikke sikkert der er en beværtning.

Smuttur til Venedig

Venedig ligger et par timers kørsel væk fra Gardasøen. Selve turen er smuk og fuld af skønt landskab. Gør som med tog eller busrejsen og indlæg pauser undervejs. Selve Venedig byder på sine mange kanaler som er fortryllende for enhver. Venedig er en by uden sidestykke i hele verden. Oplev en bådtur på kanalerne og nyd en frokost på en terrasse med udsigt til kanalerne.

Der findes flere selskaber som arrangerer heldags ture til Venedig. Det kan være en fordel at tage sådan en tur, da de ofte har gode guider, der sørger for at du får alle seværdigheder med. Nyd dagen og en god frokost undervejs, helt uden bekymring om transporten.

Smuttur til Milano

Milano er storby. Store katedraler og smukke bygninger fra gammel tid. Alt det moderne er der også. Helt fantastiske muligheder for at bese og måske købe den nyeste mode med hjem. Milano er et oplagt mål for en udflugt, hvis du gerne vil opleve den lidt mere livlige del af Italien.

Der findes ligeledes flere selskaber som arrangerer heldags ture til Milano. Det kan på samme måde være en fordel at tage sådan en tur, da de ofte har gode guider, der sørger for at du får alle seværdigheder med. De samme selskaber giver ofte rabat, hvis du både køber turen til Venedig og til Milano.