Udgivet i Alle artikler

Pas godt på dit hjem når du er ude at rejse - 5 gode råd

Af Gardasøen.dk

I Danmark har vi desværre den europæiske rapport i antallet af indbrud pr. indbygger. Meget tyder på at en af grundene til denne kedelige rekord er, at vi er dårligere til at tyverisikre vores hjem end de er i vores nabolande. Så vi giver simpelthen indbrudstyvene for let spil. Et af de tidspunkter, hvor dit hjem er særligt sårbart er, når du er på ferie. Så står hjemmet ubeskyttet hen – lige til at tage for indbrudstyven.

Heldigvis er der masser af ting, som du selv kan gøre for at sikre dit hjem bedre. Vi har herunder opskrevet vores fem bedste råd til, hvad du kan gøre for at undgå ubudne gæster i dit hjem, når du er taget på ferie.

Installer gode låse på døre og vinduer

Gode låse på døre og vinduer er en fantastisk måde at forhindre tyveri fra dit hus, da det fungerer som et ekstra lag af sikkerhed.

Det hjælper med at holde ubudne gæster ude af dit hus og giver ro i sindet ved at vide, at dine værdigenstande er godt beskyttet. De giver også en ekstra afskrækkende virkning for potentielle tyve, da de kan ses udefra og viser, at huset er godt beskyttet. Desuden er det med til at sikre, at tyven i tilfælde af indbrud ikke uden videre kan slippe væk med dine ejendele.

Tag de dyre designerlamper ned og læg dem i kælderen eller hos en ven

Eksklusive lamper er en del indretningen af mange hjem i dag. Desværre er det også genstande, som indbrudstyve er meget interesserede i, og som de kan se udefra gennem vinduerne. Desuden har vi eksklusive lamper både indendørs og udendørs.

Derfor kan det at fjerne dyre designerlamper, og sætte dem i kælderen eller i en vens hus være en rigtig god måde at forhindre tyveri. Lamperne bliver sværere at finde, så det vil holde lamperne væk fra tyvenes nysgerrige øjne.

Ved at tage disse forholdsregler kan du sikre, at dine dyre designerlamper er sikre.

Hav lyset tændt på forskellige tidspunkter af dagen – udendørs og indendørs

At have lys tændt på forskellige tidspunkter af dagen - både udendørs og indendørs - er en effektiv måde at afskrække potentielle tyve fra at målrette dit hjem.

Lys oplyser mørke områder og gør det vanskeligere for en tyv at snige sig rundt, og de kan også have en visuel afskrækkende effekt. Lys kan også bruges som en måde at advare naboer eller forbipasserende om, at noget er galt, hvilket kan hjælpe med at forhindre et indbrud.

Sensorstyret, udendørs lys kan også bruges til at skræmme eventuelle ubudne gæster væk, da det pludselige lys kan skræmme dem og få dem til at forlade området. Derudover kan det at have lys tændt om natten gøre det lettere at identificere den person, der forsøger at bryde ind i dit hjem.

Få naboen til at tjekke huset en gang imellem

At få en nabo til at tjekke dit hus regelmæssigt er en anden god måde at forhindre tyveri på.

For det første vil det at have en nabo, der ser sig omkring, virke afskrækkende på potentielle tyve. For det andet vil det give dig ro i sindet; når du ved, at nogen holder øje med huset, giver det dig tillid til, at dit hjem er sikkert. For det tredje, hvis der opstår et indbrud, kan en nabo hjælpe med at give beviser og oplysninger til politiet for at hjælpe med efterforskningen. Endelig kan en nabo de straks advare dig, hvis de ser mistænkelig aktivitet.

Skriv ikke på sociale medier, at du er på ferie

At skrive på sociale medier, at du er på ferie, er fristende; der er ikke noget som feriebilleder, der gør sig på sociale medier. Men det er en rigtig dårlig måde at forhindre tyveri fra dit hus.

For det første giver det en åben invitation til potentielle tyve. Din hjemmeadresse eller et placeringsbaseret indlæg kan give dit opholdssted væk og give indbrudstyve et vindue med mulighed for at handle. For det andet er nogle indlæg offentlige og kan deles bredt, hvilket betyder, at alle kan finde ud af, hvor du er, og hvornår du vil være væk.

Ved at tage disse skridt kan du sikre, at dit hjem og ejendele er sikre, når du er ude at rejse.