Udgivet i Alle artikler

Hvad skal jeg se i Toscana? 3 gode bud

Af Gardasøen.dk

Er du lige så småt ved at planlægge en skøn ferie til Toscana, fordi du har hørt så godt om det? Men du ved måske ikke rigtig, hvilke steder du gerne vil besøge, og hvad der netop udmærker sig ved de forskellige steder? Så er du kommet til det rette sted, for her kan du lære meget mere om, hvad du skal se, hvis du tager til Toscana.

Toscana er en region, som har beliggenhed i det nordlige område af det centrale Italien, og denne region er altså fyldt med en masse skønne turistmål. Hvis man er til kulturelle storbyferier er det en mulighed, og hvis man er mere til afslapning og god vin, er det altså også muligt, hvis man vælger at rejse til skønne Toscana.

Hovedstaden: Firenze

Det første bud på en rigtig god destination, hvis man gerne vil udforske Toscana, er selvfølgelig regionens hovedstad Firenze. Det er en by, som du sikkert kender til i forvejen - og det er heller ikke mærkeligt, for Firenze tiltrækker hvert år rigtig mange turister, som gerne vil opleve kultur og historie på tæt hold.

Firenze er en meget gammel by, og den bliver også ofte betragtet som et meget vigtigt sted for den italienske renæssance, hvilket netop er grunden til, at det er en rigtig god by at besøge, hvis man er meget interesseret i kultur og historie.

Hvis man vælger at besøge Firenze på sin tur rundt i Toscana, skal man se den smukke rådhusplads Piazza della Signoria, Neptunfontænen, kunstmuseet Uffizierne, domkirkepladsen Piazza del Duomo, selve domkirken Santa Maria del Fiore, dominikanerkirken Santa Maria Novella og listen kunne fortsætte i uendeligheder, fordi Firenze netop har så sig en historie og kultur. Så det er altså en meget oplagt by at besøge, hvis man interesserer sig bare den mindste for renæssancekunst- og historie.

Det skæve tårn i Pisa

Hvis en italiensk by slet ikke er nok til at mætte dit kultur- og historie glade hjerte, så kan du også tage et smut til Pisa, som faktisk heller ikke alt for langt fra Firenze. Det, som de fleste nok tænker på, når man hører om Pisa, er naturligvis det skæve tårn i Pisa, som også er meget populært blandt turister. Men Pisa byder også på meget mere end det.

Andre seværdigheder og smukke bygninger, som kunne være et besøg værd, hvis man får tid til at besøge Pisa, kunne eksempelvis være domkirken, der indeholder blandt andet Galileis lampe, dåbskapellet Battistero di San Giovanni, kirkegården Campisanto Vecchio, Pisas gamle centrum Piazza dei Cavalieri, barokkirken Santo Stefano og den gotiske minikatedral Santa Maria della Spina. Og så er der også en masse skønne museer, man kan besøge, hvis man gerne vil opleve andet end at gå rundt og udforske de smukke, gamle bygninger.

Fantastisk natur i Chianti området

Hvis man har fået nok af storbyferie og gerne vil ud og opleve den toscanske charme på andre måde, så er det bestemt også muligt. Man kan eksempelvis besøge det meget naturskønne Chianti område, som både er kendt for vin og natur.

Noget, som Chianti området dog også er ret kendte for, er alle de smukke slotte, borge og lignende store bygningsværker, som står placeret på bakketoppe nærmest overalt i landskabet. Så med et besøg dertil får man både en fornemmelse for bygningerne og naturen som meget storslåede.

Men Chianti er som nævnt tidligere også kendt for at være et vinområde, så det er bestemt også et besøg værd, hvis man er interesseret i italiensk vin. Og hvis det netop er vinen, man kommer for, når man besøger Chianti, så skal man da selvfølgelig prøve tage til en eller flere vinsmagninger, som blandt andet bliver afholdt på nogle af de middelalderlige borge i området. Så får man i hvert fald den toscanske stemning med.

Det kan nemt lade sig gøre med en ferie til Toscana

Der er altså en masse skønne byer og område, man kan besøge i Toscana, og da det netop er et indrammet område i Italien, kan man faktisk nå at opleve mange forskellige ting på sådan en lille ferie. Man kan meget passende lave det til en kør-selv-ferie, så man netop giver sig selv mulighed for at køre lidt frem og tilbage, så man kan få oplevet alle de ting i Toscana, som man gerne vil nå.