Udgivet i Alle artikler

Kør-selv-ferie til Gardasøen – 2 gode tips til at få den bedste tur

Af Gardasøen.dk

Gardasøen er en perfekt destination, hvis du gerne vil et varmere sted hen, uden at miste det praktiske ved at have din bil med rundt.

Der er også noget charmerende ved at pakke bilen og tage af sted, uanset om du har børn med eller ej; det gør dog rejsen meget nemmere, hvis du har børn med, da der er en stor fleksibilitet ved selv at køre afsted. Her kan I holde pauser, så ofte det er nødvendigt uden at skulle frygte at blive forsinket til enten tog, bus, eller fly.

Men hvordan får du og din familie den bedste ferie ved Gardasøen?

Vælg denne by og bolig

I tilfælde af at du ikke er bekendt med Gardasøen, så lad mig hurtigt beskrive ferielokationen for dig: Gardasøen ligger i Norditalien, og er delt ud mellem tre regioner kaldet Lombardiet, Veneto, og Trentino-Alto Adige; Gardasøen er Italiens største sø og strækker sig 370 kvadratkilometer.

Der er mange der kan blive skræmt ved tanken at tage på ferie ved Gardasøen, på grund af at det kan have ry for at være et turisthelvede i højsæsoner, men frygt ej. Du vil nemt kunne finde et sted, og måske tænker du at boligen ikke betyder så meget, når du er ude at opleve hele dagen, men det gør det. Når du kommer hjem om aftenen, er det vigtigt at du kommer hjem til et sted, hvor du har lyst til at være; et sted der bliver dit hjem væk fra hjemmet.

Boligen er med til at gøre ferien god

Tænk over det. Hvis du har været på ferie, oplevelserne var gode, men hotellet eller sommerhuset levede ikke op til forventningerne, hvad husker du så bedst?

Der findes mange fantastiske byer omkring Gardasøen, og derfor er højsæsoner ikke noget du bør frygte; der er mange lækre steder. Gardasøen spænder sig, som tidligere nævnt, hen over et større områder, mere specifikt de 370 kvadratkilometer, og du vil derfor nemt have adgang til fantastiske beliggenheder, som Tignale der ligger højt oppe i bjergene nordpå; her vil du få den mest fantastiske udsigt over søen. Der er også turistmekkaerne, Bardolino og Lazise, der findes sydpå.

Hvis du er afsted med børn, er der kæmpe-campingpladser, hvor du kan opleve alt fra jævnlige fester, bueskydning til ungerne, til swimmingpools i massevis.

Hvis du er mere til en stille ferie, hvor du kan læne dig tilbage og slappe af, kan du vælge ferielejligheder, der er væk fra andre turister, hvor du kan gå til små lokale restauranter og centrum med lokale slagterier og bagere, hvor du kan nyde de lokale goder.

Hvis du ønsker dig et indblik i det lokale italienske landbrug, kan du og dine nærmeste også holde ferie på en af de mange hyggelige agriturismi, hvilket er små landejendomme, hvor alt bliver lavet fra bunden; det er alt fra deres egne hjemmedyrkede grøntsager, og kød, til mejeriprodukter, og endda vin.

Tag ud og oplev disse seværdigheder

Der er mange fantastiske ting at opleve ved Gardasøen, og hvis du kører selv, har du en stor frihed i nemt at kunne komme rundt og opleve lige hvad du vil.

Der er ufatteligt meget at opleve omkring Gardasøen, og mange af de største ting, kan godt virke skræmmende, da det også tiltrækker turister.

Gardaland

Gardaland er Italiens største forlystelsespark, og konkurrerer med Disneyland Paris om at være Europas største forlystelsespark. Der er mere end fire kæmpeattraktioner, der har fokus på fart, hvor du nemt vil få adrenalinen op at køre; der er også et land til de helt små, såsom legepladser, der er også et kæmpe sørøverskib. Hvis du eller dine rejsekompagnoner, eller familie, er glade for dyr og akvarier, har Sea Life også en stor park tilknyttet til Gardaland.

Et godt råd er at komme tirsdage eller torsdage, hvor italienske skoler ikke besøger Gardaland, og du derfor kan undgå så meget kødannelse som muligt.

Parco Natura Viva

Hvis du får brug for en pause fra de mange aktiviteter Gardasøen har at byde på, kan du få en velkommen pause ved dyreparken Parco Natura Viva.

Det er en helt unik dyrepark, som er delt op i to; først kører du igennem en smuk dyrepark, hvor dyrene går frit rundt på deres egne øer i en stor sø. Dyrene er nemme at se, og du får en helt fantastisk safari-oplevelse! Hvis du synes det måske kan være lidt ærgerligt at køre rundt, er den anden halvdel af parken heldigvis en enorm zoologisk have; parken er dejligt skyggefuld, så du heldigvis ikke skal være bange for at gå i solen hele dagen.

Det er en billig dyrepark, så i tilfælde af at du ikke får pakket madpakker med, kan du heldigvis godt købe mad til fornuftige priser, men ellers så sørg for at have pakket godt med mad og drikke.

Shopping muligheder ved Gardasøen

Hvis du nyder en god shoppetur, skal du ikke være bange for at Gardasøen fratager dig muligheden.

Du kan finde både storcentre og lokale markeder, så du kan tiltale både tilbudsjægere og luksusshoppere; der er eksempelvis Il Leone, der ligger lige ved Gardasøen, tæt ved Desenzano, udenfor den hyggelige lille italienske by, Lonato. Her finder du et enormt shoppingcenter med flere etagers butikker, lækre caféer, og et enormt legetræ så de mindste ikke skal kede sig.

Hvis du befinder dig tættere på Verona, er der La Grande Mela, hvilket er et abnormt stort shopping land, hvor du nemt vil kunne finde alt mellem himmel og jord. Hvis du kan lide at shoppe og shopping centre, er det et must at opleve.

Kom gerne tidligt på dagen, så du undgår for mange mennesker og også har god tid til at gå rundt og udforske alle de forskellige butikker uden al for megen stress og jag.