Udgivet i Alle artikler

Køre helt til Gardasøen eller flyve og leje bil? Fordele og ulemper ved hver løsning

Af Gardasøen.dk

Gardasøen er et fantastisk sted at holde ferie. Her kan du rigtigt nyde den smukke italienske natur samt områdets mange historiske turistattraktioner. Derfor er det bestemt heller ikke uden grund, at Gardasøen er en af danskernes foretrukne feriefavoritter.

Hvis du også planlægger at besøge Gardasøen, skal du naturligvis finde ud af, hvordan du kommer derned. Der kan du vælge mellem flere forskellige muligheder. De mest populære transportformer er henholdsvis at køre derned selv i egen bil, og så at flyve derned og leje en bil fra lufthavnen. Hvis du er i tvivl om, hvilken transportform du skal vælge, kan du læse mere om fordelene og ulemper ved hver transportform i det følgende.

Fordele ved at køre derned i egen bil

Når du kører til Gardasøen i egen bil, er den største fordel helt klart friheden. Du bestemmer nemlig selv, hvornår du gerne vil køre hjemmefra. Ligesådan bestemmer du også selv, hvornår du holder pause, og hvornår du stopper og overnatter.

En kør-selv-ferie giver dig også mulighed for at opleve en masse på turen frem til, og tilbage fra, destinationen. Blandt andet kan du holde ind ved forskellige attraktioner og udsynsposter. Du kan besøge flere lækre restauranter og meget andet. Det er nemlig dig selv der bestemmer, hvordan turen skal foregå.

Når du er fremme ved destinationen, er det naturligvis også en fordel, at du har din egen bil med. På den måde kan du nemt og hurtigt tage på tur og udforske området.

Ulemper ved at køre derned i egen bil

Den største ulempe ved selv at køre til Gardasøen, er helt klart, at det er en langsom form for transport. Det betyder derfor også, at det ikke er en velegnet transportform til dig, der er utålmodigt anlagt. Blandt andet ved du aldrig, om du kommer til at sidde i bilkø.

Derudover er det en transportform, der kræver en del planlægning. Du skal have et nogenlunde overblik over, hvor du kan tanke, holde ind eller overnatte.

Endelig er det også en transportform, hvor der let kan opstå noget uventet. Det kan blandt andet være en pludselig bilkø som følge af en ulykke. Men det kan også være et punkteret dæk eller nedbrudt bil. Sådanne hændelser kan forsinke rejse uventet.

Hvis du derfor planlægger en kør-selv-ferie, er det vigtigt, at du også husker at pakke din tålmodighed.

Fordele ved fly og billeje

Hvis du er glad for en hurtig transportform, foretrækker du højest sandsynligt fly frem for kør-selv-ferier. Det er nemlig den absolut mest effektive transportform. Derfor er en flyrejse også et fordelagtigt valg for dig, der gerne vil nå hurtigt frem til destinationen.

Hvis du stadig gerne vil have en vis frihed på ferien, kan du med fordel leje en bil. Typisk gælder billejen fra lufthavnen. Det betyder derfor også, at du ikke skal til at praje en taxa eller stifte bekendtskab med landets kollektive transport. I stedet kan du blot hente din bil i lufthavnen – og aflevere den her igen.

Det giver dig også en stor tryghed, når du skal tilbage til lufthavnen efter ferien. Her kan du nemlig selv køre, når det passer dig. Du er altså ikke afhængig af, at der kommer en taxachauffør og henter dig. Det kan især give en større tryghed, hvis du skal til et land, der har et lidt mere løst forhold til tid og planlægning.

Ulemper ved fly og billeje

Når du rejser med fly, er du nødt til at være i lufthavnen på et specifikt tidspunkt. Ellers kommer du ganske enkelt ikke med flyet, og så kan det være ret dyrt at få en ny billet i sidste øjeblik.

Derudover er der typisk ingen stop undervejs. Derfor oplever du heller ikke andre områder, end dem du besøger under selve ferien. For nogle mennesker er det også vanskeligt at sidde ned i så lang tid, uden mulighed for at strække benene.

I forhold til billejen er en ulempe ofte forsikringen og så selvfølgelig prisen for billeje. Din almindelige bilforsikring dækker nemlig ikke din lejebil. Derfor skal du tegne en ny forsikring. Derudover skal du også betale for at leje bilen. Det er en udgift, som du undgår, når du selv kører derned.