Udgivet i Alle artikler

Telttur i Italiens vilde natur - 5 gode råd til at få den bedste tur med familien

Af Gardasøen.dk

Vil du og familien gerne en tur på telttur, f.eks. ved noget af den vilde natur der ligger tæt på Gardasøen? Det kan være nok så hyggeligt at tage herhen på tur.

Og det kan være en rigtig dejlig ferie, som i vil se tilbage på rigtig mange år fremover. Det er dog også lige noget, som man skal forberede sig på rent praktisk og rent mentalt.

Og der er mange ting man lige skal sætte sig ind i, før man blot smutter afsted. Læs med her og få nogle gode ideer til, hvordan du og familien får en rigtig dejlig tur til Norditaliens natur sammen.

Sæt jer ind i tingene før i tager afsted

Det handler først og fremmest om at sætte jer lidt ind i tingene før i tager af sted. Og hvis I allerede har besluttet jer for at I skal til Norditalien, så vil der være rigtig mange gode ressourcer som I kan sætte jer ind i.

I vil med garanti kunne finde frem til en del vejledninger og lignende, om hvordan det er at være på telttur i den region I vælger, hvad enten det er Veneto, Lombardiet, Emilia-Romagna eller en af de andre nordlige regioner i Italien. Det er en god idé at støtte sig lidt op ad disse, da i dermed kan undgå nogle af de uheldige fejltagelser, som mange andre før jer har begået. 

Helt grundlæggende handler det også om at sætte sig lidt ind i den nærliggende natur og de nærliggende faciliteter.

Er der for eksempel nogle bestemte naturlige farer, som man lige skal have fokus på? Er der nogle bestemte insekter, dyr eller anden form for fauna, som man skal holde sig væk fra?

Og er der eventuelt nogle dejlige nærliggende faciliteter, som man kan benytte sig af. Er der for eksempel nogle menneskeskabte toiletter og badefaciliteter i nærheden? Er der måske endda en nærliggende landsby eller by, som man kan smutte ind til for forsyninger, noget lækkert friskbagt brød og lidt italiensk vin?

Alle sådanne informationer er meget gode at have. Og det kan være en god idé at skrive dem ned for dig selv, for selvom udvikling går hurtigt kan internetforbindelsen i den norditalienske natur, særligt hvis man er lidt oppe i bjergene, være ret ustadig.

Det rette udstyr – og gode soveposer!

Det handler også om at have det rette udstyr med hvis du skal til udlandet. Først og fremmest kan du for eksempel få fat i nogle lækre soveposer til både dig selv og alle andre familiemedlemmer. Det kan slet ikke understreges hvor vigtigt det er at have nogle rigtig gode soveposer. 

Det handler om at investere i god kvalitet, når man skal have en sovepose, telt og lignende redskaber. På den måde er man sikker på, at man får meget bedre tur. Soveposen skal være en, som man virkelig kan holde sig varm i hele natten lang.

Temperaturen, særligt når man er oppe i bjergene kan ofte dale ret så markant, når man ligger i telt om natten. Og det kan være meget ubehageligt at være på telttur lige pludselig hvis du ikke får en god nattesøvn. 

I skal derudover have fat i et rigtig godt telt, som kan holde vandet ude. Nok skal I ned til det nordlige Italien, men I kan naturligvis altid være uheldige. Og selvom i muligvis ikke får en decideret regnbyge, så kan der stadigvæk være en masse dis, som sætter sig ned i teltet.

Hvad skal i få tiden til at gå med?

Tænk også på det lidt praktiske med hvad i egentlig skal få tiden til at gå med, når I er afsted. Man kan ofte undervurdere lidt, hvor nemt det er at underholde os selv, når vi har fri adgang til elektronikken.

Med alle vores smarte dimsedutter i hverdagen, så er det svært at komme til at kede sig. Men det kan godt ske, at du oplever kedsomheden, når du er ude i naturen. Det kan først og fremmest være dejligt at tage nogle lidt længere gåture, på de mange flotte bjergstier.

Og måske i endda kan tage bilen rundt i de nærliggende områder? Det kan for eksempel være meget sjovt lige at se hvilke nærliggende byer der er. Men derudover kan I også gå i gang med at fiske eller jage lidt. Det er en anden måde hvormed i kan i rigtig nærkontakt med naturen.

Det er trods alt også derfor, at man tager afsted på en telttur. I så fald skal i naturligvis også have det rette grej med.

Og så er det vigtigt at have plads i bilen til det eventuelle fiskegrej og lignende, så i skal have med.

Forbered jer mentalt før i tager afsted

Rent mentalt er det også en god ide lige at forberede jer på denne telttur. Hvis i ikke er vant til at tage på telttur og det muligvis endda er første gang i skal gøre det, så er der en hel del ting at sætte sig ind i. Og det er vigtigt at forberede sig på, at alting bliver lidt mere primitivt. 

Heroppe i Danmark er vi trods alt ret så privilegerede med alle de ting, som vi har omkring os. Vi kan konstant tempererer os, så vi aldrig fryser eller sveder for meget. Vi har altid mad til rådighed. Og vi har elektronik, som generelt gør livet meget nemmere for os. Mange af disse ting forsvinder fuldstændig, når du bevæger dig ud i naturen. 

Det er også en god idé at tage en snak med dine børn omkring dette hvis de ikke rigtig har haft sådan en oplevelse som denne før- I så fald kan det være noget af en omvæltning for dem. Nogle børn tager det meget pænt og kan godt lide, at de er i rigtig nærkontakt med naturen.

Men for andre kan det være lidt sværere at forholde sig til. Det er en god idé at forberede dem på dette, så der ikke kommer bøvl under selve turen.

Tag på hotelophold bagefter

Til sidst kan i eventuelt overveje, hvorvidt I vil på hotelophold lige efter teltturen. Det kan være dejligt at komme i rigtig luksuriøse omgivelser efter i har været ude på sådan en telttur.

Måske er det for eksempel dejligt have et rigtigt karbad, som man kan sætte sig ned i efter man har været afsted? Dette giver jer også gode undskyldninger for at blive i det nordlige Italien og for eksempel blive ved med at opleve de lokale faciliteter og bruge et par dage i Venedig eller Milano. På den måde kan i forlænge jeres tur lidt.

Der er også mange sjove forlystelsesparker og oplevelser for børn omkring Gardasøen, så har det været lidt hårdt for dem med nogle dage eller en uge i den meget vilde natur, så kan de til gengæld få nogle dage fyldt med sjov og leg bagefter.