Vil du gerne lave din egen rejse-blog? Her er 6 tips til at komme godt i gang

Har du en kæmpestor passion for at rejse, og har du i lang tid overvejet, om det måske er noget, du skal begynde at dele med folk på en lidt mere professionel måde? Du har måske oplevet, at folk er vilde med at følge med i dine rejser på de sociale medier, og at du også bare generelt er en person, der rejser meget, hvorfor det derfor også vil give mening netop at lave en rejse-blog – både for at bevare dine minder, men naturligvis også for at inspirere andre til at komme ud og opleve verden. 

Men hvordan kommer man så lige i gang med at lave en vellykket rejse-blog? Hvis det er noget, du går og grubler over så kig med herunder og få 6 gode tips til at komme godt i gang.

Hvilken slags rejse-blog skal det være?

Til en start skal man lige finde ud af, hvad den røde tråd på bloggen skal være. Det er selvfølgelig en god start, at man ved, at det generelle tema er at rejse, men der findes mange forskellige måder at rejse på, og også mange forskellige måder at dele sine oplevelser på, så det er en god ide at sætte sig ned og finde frem til en vision. 

De tanker, man eventuelt kunne gøre sig, kunne være, om bloggen primært skal bestå af billeder eller videoer. Det kunne også være tanker om, hvor meget tekst der skal være i forhold til billeder og videoer. Man kan også allerede i starten af processen overveje, om man på sigt vil være med til at indgå samarbejder og reklamearbejde, og i så fald måske tage en beslutning om, at alt, der sker på bloggen, også reklame og den slags, skal have noget med rejser at gøre. 

Find et godt og brugervenligt layout

Så skal man selvfølgelig også på et tidspunkt have dannet selve bloggen, hvor man regner med at dele alle sine skønne rejser og oplevelser. Hvis man netop gerne vil have, at andre skal kunne blive inspireret af rejsebloggen, så er det vigtigt, at man bruger lidt ekstra energi på at skabe et godt og brugervenligt layout, så folk rent faktisk kan følge med, uden at blive irriteret over opbygningen af bloggen.

Så hvis du selv er en haj til den slags, er det bare med at komme i gang med at lave en fed blog med godt design – og hvis ikke kan man altid få professionel hjælp til den slags. Det vigtigste er bare, at det skal være en indbydende blog, som er nem at finde rundt på – på den måde er det i hvert fald ikke de små detaljer, der gør, at folk ikke har lyst til at bruge tid på rejsebloggen.

Et godt kamera = gode billeder

Meget af de indhold, der formentlig kommer til at være på rejsebloggen, er naturligvis videoer eller billeder af de oplevelser, man har fået på sine mange rejser. Derfor kan man altså også med fordel vælge at prioritere et rigtig godt kamera, så man som besøgende ikke skal sidde og knibe øjnene sammen på grund af dårlig billedkvalitet. 

Det skaber et meget mere autentisk indtryk af rejsen, hvis man også har taget billederne med et kamera, der virkelig kan finde ud af at fange lys og den slags. Så for din egen skyld er det selvfølgelig skønt med et kamera, der kan fange billederne på bedste vis – men det kan bestemt også gavne din blog, hvis der er godt styr på billedkvaliteten.

Spændende og medrivende beskrivelser

Selvom gode billeder kan fortælle meget om, hvordan en rejse har været, så er det også ret oplagt at forbinde teksterne med noget skrift. Mange af dem, der følger med på en rejse-blog, leder netop efter inspiration til deres egne ture, og selvom at billeder selvfølgelig kan være meget inspirerende, så er det lidt noget andet at læse om, hvordan det rent faktisk har været. 

De tekster, man skriver på sin blog, kan altså være en blanding af nogle helt almindelige beskrivelser af, hvordan de forskellige destinationer har været – altså indtryk, undringer og den slags. Men det er også en rigtig god ide at give nogle anbefalinger, hvis man har set nogle unikke sightseeingssteder, eller hvis man har opdaget en rigtig god bar, restaurant eller noget i den stil.

På den måde bliver det nemlig en blanding af at fornemme, hvordan det rent faktisk har været at være et specifikt sted i verden, og at man også får nogle tips og tricks, hvis man selv vil derhen.

Tag på et kursus i SEO

På et tidspunkt, når man gerne vil have udbredt sin blog til flere mennesker, kan det også give mening at tage et nærmere kig på SEO, og måske endda tage et kursus i søgemaskineoptimering. Det er måske den slags praktiske og tekniske ting, som man ikke ser så meget frem til, når man laver sin blog, men det kan vise sig at være meget vigtigt at vide noget om SEO, hvis man netop gerne vil have sin rejse-blog frem i livet.

Så undersøg meget gerne mulighederne for at komme på et kursus i søgemaskineoptimering, da det er en rigtig smart måde at få mere viden om den slags på. Og det er viden, der kan vise sig at være uundværlig i fremtiden.

Husk at nyd det og bevar passionen

Det sidste råd er på en eller anden måde meget lavpraktisk – nemlig at man skal huske at bevare passionen i forhold til sin blog. Det lyder måske som om, at det selvfølgelig er lige til, men man kan godt komme ud i at glemme lidt, hvorfor det egentlig var, at man startede sin blog, fordi man netop begynder at fokusere på nogle mere tekniske eller brugerbaserede elementer. 

Men grunden til, at du startede det hele, var selvfølgelig på grund af en stor passion for at rejse og for at dele det med andre, som også har en stor passion for at rejse. Så inden det begynder at handle for meget om penge, visninger og den slags, er det vigtigt at minde sig selv om, at det allervigtigste er, at det skal være drevet af passion.